Dagens planering i korta drag

Hej! Tänkte bara slänga in ett lite snabbt inlägg nu, eftersom jag snart ska dra mig mot stallet för att hjälpa till på stallfritidset!
 
Idag ska Poppan vaccineras så eventuellt tar jag en lugn promenad ut i skogen med henne, om det inte regnar alltför mycket vill säga. Jag har även lovat att fota min kompis Almina och Carrigan igen om jag hinner, så vi får hoppas att vädret spricker upp fram på dagen. Ni får en instagrambild från en tidigare promenad med Popsi, i väntan på nya, bättre bilder.
 

Thaimat & tömkörning i ridhuset

Hejsan! Som jag skrev förut så var jag nere på stan idag (vilket inträffar typ en gång per halvår, jag skojar inte!) och träffade några kompisar. Vi åt thai och satt och pratade ett bra tag innan vi drog oss hemmåt, vilket var väldigt trevligt! Mycket skratt blev det allt, som vanligt. :)
 
Det blev alltså en ganska sen tur till stallet idag, eller ja iallafall för att vara höstlov. Jag började med att prata lite med mina goa stallkompisar, mocka och fixa allt, Poppan fick nybäddat hos sig med nytt spån eftersom hon hade kissat ner typ halva boxen så det var en del att tömma ut... Efter det borstade jag henne lite och tränsade för att gå ner till ridhuset där jag tömkörde i ungefär en halvtimme. När vi är ensamma där och ska värma upp brukar vi köra lite följa John i stället för att bara gå runt, runt längs spåret (som ni kanske hör tycker både jag och Poppan det är rätt tråkigt att tömköra haha, man ack så nyttigt det är), så jag går en bit framför och gör massa snirkliga vägar så följer hon efter, och ibland stannar jag bara för att kolla så hon verkligen är uppmärksam vilket hon alltid är. Ryggar även lite och om det finns bommar eller koner så går vi över eller slalom mellan dem. Lite roligare uppvärmning i stället för att bara gå och gå, hehe. Sedan började jag tömköra riktigt, och hon var ännmku finare idag än igår! Hon kom ner i fin form mycket fortare och jag behövde inte ta mycket alls i henne idag för att hon skulle fatta. Öppnorna går bättre och bättre och i det ena varvet behövde jag inte gör mycket alls egentligen, bara ta ut framdelen lite på henne men inte alls gå och trycka ut rumpan hela tiden.
 
Förstår om ni blir lite förvirrade när jag pratar om att putta på henne, värma upp med följa John och allt det där om ni tänker på vanlig tömkörning, det skulle ju va lite konstigt att lägga tömmarna bakom henne på marken och gå framför haha. Nej, det är så att det var en tjej som var i stallet och föreläste för ett tag sen, och då visade hon ett nytt sätt att tömköra där man bara har träns med vanliga tyglar och går bredvid manken/bogen/magen på hästen. Jag provade det med Poppan första gången för ett tag sen, och även om hon tyckte det var lite konstigt då så går det väldigt bra nu och jag tycker att det är lite lättare att tömköra så här om man ska träna mycket öppnor och andra sidvärtsrörelser, eftersom varken jag eller Poppan är så bra på det för då kan jag "putta" ut rumpan/bogen om hon inte fattar och hon är även lite piggare då hon är extremt seg när man går bakom. Jag varvar alltså det nya sättet med traditionell tömkörning vilket jag tycker är bra, då blir det ju lite variation och inte fullt lika tråkigt, haha. :)
 
Söta Dolly, ängkullens miniatyrhäst, som alla gullar med. ;)
 

Before VS After

Som ni kanske vet så tycker jag att det är ganska kul att sitta och fixa i gimp, och jag brukar oftast redigera de flesta bilder jag är nöjd med lite. Ljusar upp dem lite, ökar kontrast och skärpa, fixar färgerna osv. Ja ni förstår, så jag tänkte visa en bild jag tagit på en av stallkatterna och redigerat, och sedan en före/efterbild, så får ni se vilken ni gillar bäst!

Vill ni se hur jag gör när jag redigerar någon särskild bild är det bara att hojta till! :)
 
Det färdiga resultatet...
 
Före VS efter.

Snart ner till stan

Godmorgon på er! Alldeles strax ska jag äta lite sen frukost, och om några timmar drar jag mig ner till stan för att träffa lite goa kompisar! Vi ska äta thaimat och bara prata. Efter det bär det av till stallet och även idag stor tömkörning på schemat.

Det gick ändå rätt bra med tömkörningen igår, vi övade på lite öppnor och slutor och det går bara bättre och bättre även om vi har långt kvar innan dem kan anses som bra hehe. På slutet gjorde vi även lite skänkelvikningar, och överlag kändes det som att hon när hon kommit igång lite arbetade i en hyfsad, ganska låg form för det mesta.

Imorgon ska jag förmodligen hjälpa till på stallfritidset igen, alla barnen är så söta och goa! På lördag ska jag även hjälpa till på halloweenhopptävling som hålls på ridskolan samtidigt som lite invigning av vårt ridhus. 

Gammal klassisk öronbild från ett gammalt ridpass, ni ser ju iallafall lite av stubben också. ;)




Snart till stallet och lite annan uppdatering

Hej! Om en stund ska jag åka ut till stallet, men först ska vi åka förbi mormor och morfar en sväng, och lämna lite kakor som Alva bakade igår. Jag ska tömköra Poppan lite i ridhuset och efteråt kan det hända att jag släpper henne och busar lite med henne. Senare idag ska förmodligen några kompisar komma hit, ska bli riktigt mysigt! Vi ska se på film och bara prata! 
 
På fredag blir det en tripp till ullared om allt går enligt planerna, alltid lika kul att kika runt på hästavdelningen! Ska kolla efter ett länd/skrittäcke och även ridbyxor. Hittar säkert massor av annat kul så det blir nog en del som följer med hem! Jag skulle helst av allt ha ett par nya bruna ridbyxor, som matchar mitt nya bruna schabrak som jag fick när jag fyllde år. ;) 
 
På tal om att shoppa hästgrejer så var jag på Hööks för någon vecka sedan och shoppade lite, fick med mig bettringar, hästgodis, en ny borste (vilket var riktigt välbehövligt då jag inte bytt ut mina borstar på flera år haha, så nu har jag något mer jag behöver kika på på ullared) och ett pannband. 
 
En till grej som hänt under min tid utan blogg är att jag har friserat om Poppan lite, så nu har hon fått gullig fjordingman (jag har stubbat den alltså)! ;) Tycker hon blev riktigt gullig i det, och hon ser ut ännu lite mer som en indianhäst. Har inga bra bilder på det än men det får jag se till att fixa så snart som möjligt. 
 
Ovisad bild från något gammalt ridpass någon gång. 

Back on Track

Hej på er, om det nu finns några läsare kvar här på bloggen vill säga. :) Nu har jag allt vart borta från bloggvärlden bra länge, och på sista tiden har jag saknat det en del så nu när det är höstlov och jag har mycket tid över, så tänkte jag passa på att dra igång bloggen igen! Vi får väl se hur mycket jag hinner uppdatera, eftersom det inte blir mycket tid över på vardagarna om jag ska hinna med både skolan och stallet men vi har inte allt för mycket läxor så det ska nog allt gå.
 
Det har hänt mycket sista tiden, så jag har en hel del att berätta, men jag ska försöka hålla mig kortfattat. Poppan har varit väldigt stel på sistone, vissa dagar har hon gått bra men vissa dagar har hon nästan släpat vänster bak efter sig. En kiropraktor (tror jag det heter?) har kollat på henne och behandlat henne två gånger nu, och har bland annat kommit fram till att hennes sadel inte passar så det lilla jag har ridit den sista tiden har jag ridit i den bomlösa sadeln. Hon hade också ont i ischisas på båda sidor, och förmodligen kommer smärtan längre bak från ryggen. Just nu har jag en veckas tömkörning och annat markarbete, så att hon ska bygga upp ryggmusklerna igen och få vila ryggen lite från ridning varje dag, och nästa nästa vecka ska hon förmodligen behandlas igen. Jag hoppas verkligen att detta hjälper och att hon blir bättre snart, för det känns inte bra om det är så att hon faktiskt har ont när hon till exempel ska jobba med ryggen och liknande. Däremot kan det ju förklara att hon är så motvillig till arbete... Just nu verkar hon inte ha ont iallafall och det känns ju bra, men tyvärr kan hon ju inte prata och berätta om och då var hon har ont någonstans.
 
Idag så hade jag inte så mycket tid på mig med Poppan eftersom jag hjälpte till på ett stallfritids som är under höstlovet på shettisridskolan och skulle hem två timmar efter det var slut, så när jag hade mockat och fixat i ordning i stallet så gick vi ner till ridhuset där jag släppte henne lös och busa lite med henne. Hon var inte jättepigg på att springa så mycket så det blev lite lugn följa john. Jag tog även fram lite koner som vi gick slalom mellan och ett litet hinder som vi travade över på slutet. Hon är allt för söt, hon följer mig som en liten hund och är så nyfiken på allting! Så fort jag stannar stannar hon också så klart, travar eller galopperar hon dessutom så tvärstannar hon så snabbt hon kan haha. Hon har även blivit superduktig på att backa när jag backar nu, så en sak som är positiv med att jag inte kan rida henne så mycket just nu är att vi får tiden till att hitta på mer sånt här. Imorgon ska jag tömköra henne i ridhuset förmodligen, det ska ju tydligen blåsa storm här imorn så vi får väl se hur det blir med det.
 
Som ni ser har bloggen fått ett litet ansiktslyft, nu när det nästan är lite nystart och allt så behövdes ju ett fräscht utseende också. ;) Jag blev ganska nöjd med det faktiskt men hade lite svårt och bestämma om jag skulle ha den gråa färgen som jag har nu eller lite mörkare, det kändes bra vilket som. Jag har en del idéer för bloggen just nu, men är det något särskilt ni vill läsa om får ni mer än gärna lämna en liten kommentar!