Uteritt i kvällssolen

Hej på er! Nu var det ju ett tag sedan igen... hehe... Ja, jag ska faktiskt ta tag i bloggandet ordentligt nu igen, snart börjar ju en ny termin i skolan så får väl se hur mycket tid som blir över för bloggningen då, men om jag ska vara ärlig tror jag att det nästan kommer gå bättre då eftersom jag brukar få lite mer struktur på schemat när jag faktiskt måste ha bra koll på allt för att hinna. ;) 

Idag har jag ridit ut med Almina och Carrigan, det blev en riktigt härlig uteritt med ganska mycket galopp! Vi red en väg som vi kallar för galoppgärdena, där är det helt enkelt massor av fält som man kan galoppera längs, och det bästa är en jättelång väg som går mellan två fält över en liten "bro" (fast av mark) över en bäck/älv och sedan mellan två till långa fält, den är riktigt härlig och kvällssolen sken fint idag! Det är verkligen jättehärligt att se ut över fälten och bara se natur överallt, samtidigt som solen börjat gå ner lite halvt, sen rider man dessutom och när man galopperar så kan man släppa hästarna och bara öka. Ja, det var en väldigt kul uteritt iallafall, tyvärr så upptäckte jag att Poppan tappat en sko när vi red så det blir till att rida i paddocken ett tag nu. Imorn hade jag tänkt mig antingen ett dressyrpass med massor av volter och vägar (ev. rida dressyrprogram) eller ett bompass med fokus på att räkna galoppsprång och alltså kunna öka och korta galoppen. Får väl se lite vad som känns mest lockande imorn. Jag tänkte kolla om någon kan fota när jag rider också, min laddare till min dator har gått sönder så jag kan inte använda den just nu och alltså inte heller några av alla bilder som finns på den, så länge är systeryster alva snäll och lånar ut sin stationära dator till mig...
 
Idag fotade Johanna mig och Poppan en snabbis, så ni ska få se lite bilder från det så fort jag lagt in dem i datorn. Jag fotade Poppan i hagen häromdagen också och fick massor av bilder, några kommer förmodligen upp i morgon. Idag får Poppans nya trick stå för bilderna, jag har nämligen tagit tag i att lära henne puss, har försökt innan men tappat tålamodet lite för att det inte gått så bra hehe... Men nu kan hon det rätt bra iallafall, så ni ska få lite bilder Hannah knäppte igår när vi övade, dock inne i stallet eftersom det åskade och spöregnade ute. Som ni kanske vet kan ju Poppan lyfta på det framben jag pekar på också, hon kunde nicka men det glömde hon av när hon lärde sig puss haha, sen så har vi även börjat med buga och skaka på huvudet. Kan era hästar några trick, eller tycker ni att det mest bara är tidsfördriv? Poppan gillar det iallafall, mest för belöningen så klart, men det är lite kul att kunna visa upp hennes trick haha. ;)
 
 
 
Ursäkta min min på vissa bilder hihi....
 
 

Hoppning

Hej! Nu var det ju ett tag sedan, tänkte börja uppdatera ordentligt nu igen... ^^ Tänkte visa lite bilder som Savannah fotade när jag hoppade häromdagen, passet gick inte bra alls, Poppan var inte alls samarbetsvillig och allt gick bara dåligt. Vi skulle hoppa bana och Poppan ville bara sticka och lyssnade inte alls på mig, men på slutet gick det lite bättre iallafall. Igår red jag dressyr, det gick däremot jättebra, förutom att hon var en aning seg haha. Men hon skötte sig och försökte ändå, och höll en fin form för det mesta. Hon var avslappnad och hon har verkligen blivit mycket bättre i hennes svåra varv också, förut kunde vi knappt fatta vänstergalopp och nu går hon nästan bättre i galoppen i det varvet! Efteråt skrittade jag ut med Elin, hon har vart borta ett litet tag nu så det var kul att få träffa henne igen. :D Vi hade föresten väldigt kul på Liseberg, även om jag inte vann någonting hehe!  Det blev mycket skratt och vi hängde ihop bra även fast vi var ganska många. Nu till bilderna, det blev en hel del!

Poppan i sitt nya träns, var på ullared för några dagar sedan så ett inlägg om vad jag köpte kommer senare! ;)
Hehe...
Nya sadeln...
Poppans marinblåa outfit.
 
 
 
 

Snart gå på tåget

Nu ska vi snart gå på tåget till Göteborg, så idag blir det inte så bra uppdatering men jag ska försöka mobilblogga lite grann iallafall. :) Det ska bli riktigt kul idag, även om jag är lite feg när det gäller att åka alla karuseller... Jag hoppas på att jag vinner något också fast det är ju inte så troligt haha. Kram så länge!


Mysig uteritt

Hej! Nu var det ju ett tag sedan, jag har faktiskt tänkt sätta mig ner och skriva ett inlägg hela veckan, men dels har jag inte haft tid och sedan så känner jag att det ändå var bäst att vänta lite, för nu känns det som om jag fått tillbaka blogglusten igen och kan hålla igång bloggen ordentligt. Igår red jag ut tillsammans med Julia och Johanna, det var en mysig och rolig uteritt, om än lite läskig för vi trodde att vi stötte på en älg i skogen! Saga, johannas häst, blev rädd för något framför oss som prasslade till så vi fick lite smått panik och vände fort hehe... Vi red i kanske en och en halv timme, utforskade lite vägar, galopperade bredvid gärdena och hoppade över lite grenar i skogen. Jag tror att Poppan tyckte det var kul, speciellt som både Saga och Tex (hennes hagkompisar) var med. Hon var iallafall pigg och framåt! Idag ska jag nog rida dressyr i paddocken, det kanske blir att jag hoppar något litet hinder också, behöver vänja mig vid att hoppa i dressyrsadeln, eftersom hennes gamla sadel (en allround som är lite lättare att hoppa i) inte passar henne så bra. På torsdag blir det Liseberg tillsammans med ungdomsgruppen, tror att nästan alla ska med så det kommer bli superkul! Jag bloggar mer lite senare, tänkte visa lite före och efter redigering-bilder för er som är intresserade av det, sedan kanske det kommer upp lite bilder från fotograferingen med Erica för några dagar sedan, och sist men inte minst hade jag tänkt försöka knåpa ihop ett åsiktsinlägg till er som kommer upp någon dag också!