Flätor

Hej! Något som jag tycker är kul att göra när man får lite tid över är att fläta, jag brukar fläta Poppans svans ibland även om jag inte ska rida, det är liksom en lite mysig grej. Självklart flätar jag den innan jag rider ganska ofta också. Jag flätor både manen och svansen, men jag gillar att prova olika sorters flätor i svansen. De flätor jag oftast gör är inbakade, utbakade och fiskbensflätor, så nu tänkte jag visa hur dem ser ut (när jag gör dem, vet inte om dem ska se ut så haha). Om ni vill kan jag filma hur man gör någon av flätorna (förmodligen fiskbensflätan eftersom det inte är lika många som kan den som in- och utbakade) och lägga upp här? Vi får se om jag kann fixa det snart ;) Som ni ser på bilderna har Poppans svans ganska häftig "teckning", den är liksom svart på ena sidan och vit på andra högst upp, vilket ger en liten extra touch till vissa flätor. 
 
En av mina favoriter, denna blev dock lite sned, haha.
 
En helt vanlig, inbakad fläta.
 
Som ni ser ser det ut som att det svarta och vita går ihop i mitten överst på den här flätan, ganska coolt tycker jag!
 
Vilken tycker ni om mest? Mina favoriter är nog utbakad och fiskbensfläta!
 

Träning + ny sadel

Hej! Nu var det ju ett tag sedan, men som ni ser har jag fixat ny design och nu har jag tänkt komma igång med bloggandet igen. I onsdags var Lena från hedmans häst och provade ut sadlar på ängkullen, så nu har Poppan fått en sadel som passar riktigt, vilket känns väldigt skönt. Dessutom köpte vi en dressyrsadel, vilket enligt mig känns mycket bättre än min gamla allround. Igår hade jag dressyrträning och den gick verkligen över förväntan, jag trodde Poppan skulle vara jättejobbig eftersom hon precis fått nya hagkompisar (då blir hon lite knäpp och ofokuserad) och även ny sadel, men hon var väldigt bra! Vi började med att skritta som på en liten fyrkant runt koner, vi skulle rida rakt emellan  och runt varje kon skulle vi göra som en jättetajt hörnpassering och forma dem grunt innerskänkeln.  Detta gjorde vi i båda varven, och sen både skrittade vi och travade på volten och skulle även där tänka på att forma dem runt innerskänkeln och att dem liksom skulle följa det spåret vi tänkt, det gick bra och hon kändes väldigt avslappnad och samarbetsvillig. I höger varv böjde hon sig fint runt min innerskänkel, men i vänster varv är hon lite svårare. Sedan skulle vi trava längs fyrkantspåret och lägga in tre volter på varje långsida, även där forma dem runt innerskänkeln i volterna och ha dem raka och lika mycket framför båda skänklarna. Jag hade sagt innan att jag ville träna på mycket olika vägar i traven, eftersom hon brukar springa med näsan upp i vädret och trycka sig mot alla håll och kanter om man gör t.ex. snett i genom, men det gjorde hon inte igår. Hon höll formen och lyssnade bra på mig, hon kändes avslappnad och sprang inte iväg utan det kändes som att hon tyckte att det var helt okej även när vi svängde åt olika håll osv., hon kämpade inte emot mig. Vi gjorde även snett i genom några gånger och då höll hon också formen och fokusen bra. Sedan kom vi till galoppen... Ja, de gick väldigt bra om man jämför med tidigare träningar men vi har fortfarande mycket att jobba på. Hon sticker inte iväg i galoppen längre, som hon gjorde träningen innan denna, det är mest att hon ska ta det lugnt innan och efter galoppen. Men vi får kämpa på. Igår var den bästa träningen vi någonsin haft, och jag tror faktiskt att Poppan aldrig gått så fint tidigare! Så jag är väldigt nöjd med gårdagens träning, både jag och Poppan fick jobba hårt. ;) Jag bloggar om dagens ridpass imorn, då blir det även hjälpa till på ridläger och sen ska jag ev. åka och kolla när två tjejer i stallet, lovisa och Ida tävlar på Lerk. Jag tar självklart med kameran, så att jag kan fota lite. Idag tog Erica kort när jag red (hon har även tagit bilden i headern förresten) så jag tänkte ni skulle få se ett litet smakprov innan jag hinner lägga upp resten. 
 

Rekord + bilder från löshoppningen

Hej! Idag blev det hoppning, hade egentligen tänkt mig ett dressyrpass med lite hoppning inlagd, men det blev inte riktigt så... Poppan var jättebra idag, väldigt positiv och det känns som att hennes hopplust har kommit tillbaka igen, hon taggar till innan hindrena men inte för mycket liksom, så hon var super idag! Det började med 50-60 cm och då gick det helt ok, men som ni förmodligen vet så är jag ganska hopprädd av mig och när det kommer till 70 och uppåt så är det läskigt... Mitt tidigare rekord var 80 cm, och efter lite tvekande så hoppade jag det ett par gånger. Jag brukar alltid höja mina rekord med 5 cm och jag har provat 85 innan, men då sprang Poppan förbi flera gånger. Men som sagt, idag var hon superpigg på att hoppa, så vi hoppade 90 cm på första försöket!!! :D Det var superläskigt innan och över hindret, det såg så högt ut och Poppan ska alltid sakta in precis innan och sedan skjuta ifrån med bakbenen och ta ett jätteskutt när det blir lite högre... Men det var jättekul efteråt, det är därför jag ändå gillar att hoppa lite grann, även fast jag mest avskyr det haha. Iallafall är jag väldigt glad och stolt över både mig och Poppan idag, det är inte varje dag man slår rekord och på sista tiden har det blivit ganska låga hinder när vi ens har hoppat! ^^ Tänkte prova 1 m också, men det var alltför läskigt så det vågade jag inte, hehe. Alva och Johanna hoppade idag oxå, och dem slog också rekord! Det blev som det brukar bli alltså när Johanna är med när jag och Poppan hoppar, annars slår jag aldrig några rekord ;)
 
Har förresten fått bilderna från löshoppningen nu också, så tänkte bjuda på dem eftersom jag varken har bilder eller filmer från hoppningen idag. Pops e ju allt för söt, med sin rådjurshoppteknik o allt...
 
 
Hihi, ja nu när det är sista hindret så hoppar vi jääääääääääättestort!!!!
 
I helgen har vi varit ute i villavagnen så det blev självklart en sväng förbi Hööks, jag fick med mig ett brunt schabrak hem så nu har jag ett som matchar dm-lindorna jag köpte på GHS! Självklart är jag så smart att jag glömmer det i mitt rum där, men vi ska snart ut igen så då får jag ta hem det! Jag som alltid vill prova allting på en gång... Imorgon börjar första ridlägret som jag självklart ska hjälpa till på, sedan är det full rulle i några veckor framåt! Nu är det ju äntligen sommarlov, vilket betyder att min bloggning förhoppningsvis blir lite bättre också, hehe... Jag bloggar mer imorn. Kram
 

Promenad, del 1


Dagen, uteritt + miljöträning

Hej! Idag har jag ridit ut med lovisa, mysigt som vanligt! Igår stod det löshoppning på schemat (Johanna fotade så ni ska få se bilder från det så fort jag fått dem!), och i torsdags var det lite longering och dressyr i paddocken + duschning av både Poppan och min systers häst Nissan som gällde! Det har alltså varit full rulle de sista, jag har vart i stallet hela dagarna. Igår tog vi även en mysig promenad ut i skogen, Vi bara myste och gick bort till en äng där jag la mig i gräset lite och vilade (hihi, det är faktiskt otroligt härligt att bara slappna av, känna solen i ansiktet och andas in den friska luften, samtidigt som man har Poppan i närheten ^^) medan Poppan fick gå bredvid och beta gräs. Ida följde med och fotade lite, så dem bilderna ska ni få se snart. Idag körde vi lite miljöträning, eller ja, man kan väl inte säga att min lilla plutt är rädd för fladdrande presenningar precis... Jag började lite försiktigt med att bara röra henne med den, sedan fortsätta vi med att "kasta" den över ryggen och till slut ha den över huvudet, hon var kolugn hela tiden! Sedan övade vi lite på att gå över den både när den låg still och när den fladdrade/gjorde vågor vilket också funkade bra. Man kan inte tro att denna häst knappt vågade gå över yttepyttesmå vattenpölar i höstas, det känns verkligen som att vi litar mycket mer på varandra nu. Vi gjorde det både lite granna i stallet (bara för att jag ville se hur det funka innan) och i den lilla paddocken, där vi även började lite med typ Följa John (följa efter mig, stanna när jag stannar, och backa när jag ger tecken, helst utan att behöva trycka på eller nudda hennes bog), lite minilongering/flytta, driva runt mig, och sen lite bus löst, innan vi tog fram presenningen. Hannah och Ida fotade oss lite, så jag tänkte att ni ska få se några in action-bilder nu (det får bli min ursäkt för mina fina ansiktsuttryck hehe)! Jag fotade även Hannah och Ida tillsammans med ponnyn Zofine idag, ni ska få se lite bilder på dem så fort jag sorterat ut och fixat till dem. Imorgon blir det ett dressyrpass i paddocken, och på måndag är det ju träning för Cissi som gäller, kan se om jag kan få någon att fota när jag rider imorn kanske så får ni se. ;) 
 


Almina och Carrigan

Hej! Kommer ni ihåg att jag för någon vecka sedan fotade min vän Almina och ponnyn Carrigan? Iallafall så tänkte jag att ni skulle få se dem bilderna nu. Vi fick inte till jättemånga bra, men några blev det allt! Visst är dem fina tillsammans? :)
 
 




 

<3


Uteritt

Hej! Igår var det stallfri dag för mig, men i tisdags red jag ut med Lovisa och hennes ponny Jerry. Det var en jättehärlig ridtur, fåglarna kvittrade och solen sken! Poppan var duktig och lydig som vanligt när man rider ur, både jag och hon älskar det! Vi hittade en ny väg att rida, där man vek av in på grusvägen in på en stig i skogen, den var som gjord för att galoppera på! Man tänker ju inte alltid på det, men när man lunkar fram i skritt och verkligen ser sig omkring upptäcker man hur otroligt fin natur det är runt om vårt stall på våra ridvägar, man skrittar fram på en grusväg med antingen gröna blommiga ängar på båda sidor eller mysig skog... <3 Det är verkligen supermysigt att rida ut! 
 
 

Hästcitat

Tänkte dela med mig av lite fina hästcitat som jag hittat, alla är verkligen fina och stämmer perfekt!
 
Hästar ger oss de vingar vi saknar. 

Ge en häst vad den behöver och den ger dig sitt hjärta. 

Den som sa att man inte kan köpa lycka för pengar visste inte att man kan köpa en häst 

Det finns något i hästens yttre som är bra för människans inre. 
 
Om Gud hade menat att människan skulle gå hade han gett oss fyra ben. 
Istället gav han oss två - ett för vardera sidan av en häst. 
 
Hästar är som luft.. utan dom kan man inte leva. 

Du älskar inte en häst för att den är vacker, den är vacker för att du älskar den. 

En häst utan ryttare är alltid en häst, men en ryttare utan en häst är bara en människa. 
 
När vi rider en häst lånar vi friheten. 

Hästar är änglar med osynliga vingar. 
 
Jag har tillbringat större delen av mitt liv på hästryggen.  Resten är bortkastad tid. 

Även hästar pratar. Du måste bara lyssna på dem.
 
 
Sedan finns ju Hästens bön också, så otroligt fin! 
 
Fodra och vattna mig väl
Var vänlig mot mig
Ryck inte i tyglarna eller tömmen
Slå mig inte då jag inte förtjänar det
Ge mig inte för tungt lass
Sko mig väl
Skydda mig om sommaren för solhettan
Skydda mig om vintern för kalla betsel
och lägg täcket på min rygg
Smek mig någon gång
Jag bär dig
Jag drar dig
Jag lever endast för dig
 
 
 

Summer

Tänk att det faktiskt snart är sommarlov, tiden har gått så otroligt fort nu på slutet! På onsdag nästa vecka slutar vi skolan, och sedan har vi en hel lång sommar framför oss. Har en känsla av att denna sommaren kommer bli grym, min första hela sommar med egen häst, och inte vilken häst som helst utan Poppan dessutom, tänk vad kul vi kommer ha! Vi ska rida på massor av mysiga långritter, rida i solnedgången, bada med hästarna, sova på höloftet, hjälpa till på ridlägren som är, och bäst av allt, vara med Poppan hela långa dagarna, från morgon till kväll. Känner på mig att detta kommer bli en riktigt bra sommar helt enkelt, och jag kommer ha mer tid för att bara vara med Poppan, gå promenader, kanske prova lite löslongering och bara mysa helt enkelt vilket jag tror kommer stärka vårt band och våran relation ännu mer. Jag har stora planer och förhoppningar för sommaren, det ska bli den bästa sommaren någonsin!
 
 

Longering + ett litet tips

Hej! Tänkte bara kika in och tipsa lite om en grej som jag tycker är väldigt bra, förresten så longerade jag Poppan lite idag vilket gick bra, hon går jättemycket bättre att longera nu och rusar inte omkring som i början, jag tror det beror mycket på att jag har blivit mycket tydligare med mitt kroppspråk och vad jag vill. Vi kunde till och med byta varv ute på spåret, genom att jag går framför, liksom motar bort henne med mitt kroppspråk och sätter spöt där, och innan vi slutade fick vi en jättefin "inhämtning" då jag bara vände mig inåt som att jag liksom drog med henne in i ett osynligt snöre, haha fina förklaringar jag vet... ;) Iallafall, tipset då. Många använder ju spray mot flugor och andra insekter på hästarna, och dem flesta funkar ju men istället får man alla flugor på sig själv i stället. Då kan man spraya in sina egna armar eller ben med precis samma spray, det funkar super, jag lovar! Eller med min spray funkar det iallafall även fast den är för hästar, tror att jag köpt dem på hööks. Prova med lite först bara, så du inte får någon allergisk reaktion eller något, och går det bra är det ju bara att köra på. Så prova det om du tycker flugorna är jobbiga! ;)
  
 

Dagens ridpass

Hej! Ska strax redigera lite bilder på Almina och Carrigan, så dem får ni antagligen se idag eller imorn. ;) Red inte så länge idag, det blev mest lite trav och några racegalopper, sedan hoppade jag lite smått och körde några lugna galopper också. Det gick bra idag, har tyvärr bara något kort men desto mer filmer, så dem ska ni få se så fort jag lagt in dem i datorn. Ni får en bild från idag så länge. ;) 
 

Dagen

Hej! Idag blev det hoppning, och eftersom jag är ganska hopprädd av mig så var Ida snäll och hoppade henne lite banor också. Det gick bra för både henne och mig, även om Poppan var ganska vinglig framför hindren och gärna ville trycka ut bogarna, som vanligt alltså. Vi fick faktiskt en jättebra galopp när jag fortsatte galoppera efter ett hinder, och hon höll sig i helt lugn fin galopp på nervägen, där hon bara stack sista träningen! Så det är jag väldigt nöjd med. Hon har fått bättre muskler nu också, och hon orkar arbeta i galoppen lite längre. Så jag är nöjd med dagens ridpass, både jag, Ida och Poppan var jättesvettiga efteråt. Hade tänkt lägga ut lite bilder från en fotografering för några veckor sedan, när Savannah fotade mig och Poppan när jag hade klänning och blommor i håret, och även från en photoshoot med min kompis Almina och Carrigan som hon rider,  lite senare så håll utkik! ;) Har tyvärr inga bilder från idag, men jag kan se om någon kanske kan fota när jag rider imorn istället.